یکشنبه, 03 مهر 1401 03:13

ده نقش ماندگار از امین تارخ که بیشتر به یاد داریم

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
ده نقش ماندگار از امین تارخ که بیشتر به یاد داریم ده نقش ماندگار از امین تارخ که بیشتر به یاد داریم

سی و یک نما - درگذشت امین تارخ و واکنش ها به این خبر تاسف بار و غیر منتظره، در همین چند ساعت اخیر نشان میدهد که او جایگاه ویژه ای بین مردم، اهالی سینما و هنر دارد. او که یکی از آغازگران کلاس و مدرسه بازیگری نیز بود و چهره های با استعداد بسیاری را به عالم هنر بازیگری معرفی کرد.

با هم ده نقش ماندگار او را مرور می کنیم.

یادش گرامی

سریال+بوعلی+سینا.jpg

بوعلی سینا

بوعلی سینا مجموعهٔ تلویزیونی محصول ۱۳۶۴ بود که به زندگی ابن سینا، دانشمند ایرانی، می‌پرداخت. این مجموعه به نویسندگی، تدوین‌ و کارگردانی کیهان رهگذار بود و امین تارخ، فیروز بهجت‌محمدی، جمشید لایق، اسماعیل محرابی، چنگیز وثوقی، سرور نجات‌الهی از بازیگران اصلی این مجموعه بودند. بوعلی سینا تاکنون بارها از شبکه‌های مختلف سیما پخش شده‌ است ولی برای اولین بار از شبکه دو سیما پخش شد.


سریال-سربداران.jpg

سربداران

سربداران مجموعهٔ تلویزیونی به کارگردانی محمدعلی نجفی بود و کیهان رهگذار، نویسندگی و مشاور کارگردانی آن را بر عهده داشت. فیلم‌برداری این مجموعه تلویزیونی از شهریورماه ۱۳۶۰ ر مسجد جامع تاریخی شهرستان اردستان آغاز شد و تا ۳ آبان ۱۳۶۲ ادامه و پایان یافت. سربداران هر هفته دوشنبه‌ها بعد از اخبار ۲۰:۳۰ از شبکهٔ اول پخش می‌شد. امین تارخ در این سریال نقش شیخ حسن جوری را بازی می کرد. سربداران بر اساس قیام سربداران خراسان به رهبری شیخ حسن جوری علیه استیلای مغول بر ایران ساخته شده است. گوشه‌هایی از این فیلم هم مربوط به رهبری پیشین شیخ خلیفه مازندرانی مؤسس این قیام است.


دلشدگان.jpg

دلشدگان

دلشدگان فیلمی درام تاریخی به کارگردانی علی حاتمی محصول سال ۱۳۷۰ است. حاتمی نه تنها کارگردان این فیلم، بلکه نویسندهٔ فیلم‌نامه، تهیه‌کننده و طراح صحنهٔ آن نیز بوده است. فیلم برداشتی آزاد و شخصی از سه داستان واقعی در زمان قاجار است که در آن گروهی از نوازندگان سازهای ایرانی برای پر کردن صفحه موسیقی به خارج از کشور سفر می‌کنند.

موسیقی این فیلم را، که ساخته حسین علیزاده است، به عنوان یکی از نقاط قوت آن است. این موسیقی با صدای آواز محمدرضا شجریان همراه شده، که به‌جای خوانندهٔ فیلم-امین تارخ- خواند؛ ولی اجازهٔ لب‌خوانی به او داده نشد. به همین خاطر در صحنه‌های تصنیف خوانی فیلم هرگز نمای بسته از خواننده نمایش داده نشد. تک‌خوانی امین تارخ که پس از دل باختن به شاهزاده ترک (لیلا حاتمی) خوانده می‌شود از به یاد ماندنی‌ترین لحظات فیلم است.


 Madar.1368.jpg

مادر

مادر فیلمی دیگری به کارگردانی و نویسندگی علی حاتمی محصول سال ۱۳۶۸ است که در هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر پخش شد. پیرزنی که در سرای سالمندان زندگی می‌کند به خانه برمی‌گردد تا روزهای پایانی عمرش را در خانه‌اش و کنار فرزندانش که هر کدام گوشه‌ای به زندگی خود مشغولند بگذراند. گرمی حضور مادر در خانه، فرزندان را به دور هم جمع می‌کند و در این مجال فیلم به معرفی شخصیت‌های داستان می‌پردازد. امین تارخ در این فیلم ماندگار نقش جلال الدین (جوانی پدر) را بازی می کند.


سرب.jpg

سرب

سرب فیلمی به نویسندگی و کارگردانی مسعود کیمیایی که در سال ۱۳۶۷ اکران شده ‌است و داستان یک زوج جوان یهودی ایرانی را در اواخر دههٔ ۲۰ خورشیدی روایت می‌کند که خواهان عزیمت به سرزمین موعود (اسراییل) هستند اما پس از مواجهه با مخالفت سازمان یهودی هاگانا و کشته شدن عمویشان به دست آنها مجبور به فرار شده و درگیر ماجراهای پس از آن می‌شوند. این فیلم در هفتمین دورهٔ جشنواره بین‌المللی فیلم فجر کاندیدای چند جایزه بوده و سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری و بهترین چهره‌پردازی را از آن خود ساخته‌است.


 معصومیت از دست رفته.jpg

معصومیت از دست رفته

معصومیت ازدست‌رفته مجموعهٔ تلویزیونی به کارگردانی داوود میرباقری محصول سال ۱۳۸۲ است. داستان این سریال، به سده نخست هجری برمی‌گردد و با محوریت شخصیتی به نام شوذب با بازی امین تارخ شکل می‌گیرد. شوذب از یاران علی است، منتهی اکنون خزانه‌دار کوفه و امویان شده‌است. میرباقری شوذب را در میانه عشق بین دو زن ترسیم می‌کند.


 پرنده کوچک خوشبختی.jpg

پرنده کوچک خوشبختی

پرندهٔ کوچک خوشبختی فیلمی به کارگردانی پوران درخشنده و نویسندگی سیروس تسلیمی محصول سال ۱۳۶۶ است. این فیلم دومین تجربه بلند سینمایی پوران درخشنده محسوب می‌شود. عطیه معصومی، امین تارخ، هما روستا، جمیله شیخی، آزیتا لاچینی و شهلا ریاحی از بازیگران فیلم هستند. پرنده کوچک خوشبختی فیلمی است که به مشکلات جامعه ایران و به آسیب‌شناسی شیوه‌های تعلیم و تربیت رایج می‌پردازد. امین تارخ در این فیلم نقش خلیل سهرابی را بازی می کند.


اغما.jpg

اغما

سریال تلویزیونی اغما، در ۳۰ قسمت به کارگردانی سیروس مقدم، نویسندگی علیرضا افخمی و داریوش مختاری (بر اساس طرحی از داریوش مختاری) و تهیه‌کنندگی رضا جودی که از شبکه اول سیما در ماه رمضان ۱۳۸۶ پخش شد. این سریال در نظر سنجی‌ها به عنوان یکی از محبوب‌ترین سریال‌های تلویزیونی ماه رمضان شناخته می‌شود. داستان سریال درباره دکتر طاها پژوهان با بازی امین تارخ که در جبهه‌ها به پنجه طلایی مشهور است. او اکنون به دلیل بیماری حاد همسرش مولود (شیرین بینا) بر سر دو راهی قرار دارد...


 پاییزان.jpg

پاییزان

پاییزان فیلمی به کارگردانی رسول صدرعاملی و محصول سال ۱۳۶۶ است. مسعود با بازی امین تارخ قصد خروج از کشور و ترک پروانه و فرزندش را دارد. مسعود و پروانه که قبل از جدایی برای دیدن یکی از اقوام به سفر رفته‌اند در راه با غریبه‌ای مجروح و مسلح برخورد کرده در پی تهدید او به سوی روستای پاییزان می‌روند. پاییزان روستایی است که همسر مرد مهاجم، و دخترش که گلنار نام دارد در آن‌جا زندگی می کنند. مرد غریبه مجرمی فراری است که برای رسیدن به همسر، دختر و خوشبختی از دست رفته‌اش از زندان فرار کرده. غریبه در بین راه رسیدن به روستای پاییزان می‌میرد و مسعود که تخت تأثیر حرف‌های غریبه قرار گرفته، تصمیم می‌گیرد که در ایران بماند و به زندگی سابق خود ادامه دهد.


 سفر سبز.jpg

سفر سبز

سفر سبز مجموعه تلویزیونی به کارگردانی محمدحسین لطیفی است که در آذر ۱۳۸۱ از شبکه سه پخش شد. مرد جوانی به نام دنیل وِسْتبِرگ که در کودکی توسط خانواده ای آلمانی به فرزندخواندگی پذیرفته و نزد آنان بزرگ شده ‌است، از آلمان به زادگاهش ایران بازمی‌گردد تا خانواده واقعی خود را پیدا کند. پارسا پیروزفر نقش «دنیل وِسْتبِرگ» و امین تارخ نقش حاج رضا را بازی می کند.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید