به گزارش سی و یک نما، در جشنواره فیلم «کلکته» که از 10 تا 17 نوامبر (19 تا 26 آبان ماه) برگزار شد، نیکی کریمی کارگردان و بازیگر سینمای ایران علاوه بر برنامه بزرگداشتش، داوری بخش بین الملل این جشنواره را نیز برعهده داشت.
در این جشنواره که فیلمهایی از کشورهای مختلف جهان از جمله یونان،افغانستان،اسپانیا، سوئیس، چک،ایتالیا، فرانسه و.... حضور داشتند و «قصهها» به عنوان فیلم برگزیده معرفی شد.
رخشان بنیاعتماد با فیلم «قصهها» در هفتادویکمین جشنواره فیلم ونیز دو ماه قبل هم موفق به کسب جایزه بهترین فیلمنامه این رویداد سینمایی معتبر شد.
"قصه ها" در واقع 7 فیلم کوتاه است که در آن مطرح ترین بازیگران این سال های سینمای ایران بازی کرده اند. فیلم «قصهها» در سال 90 با نگاهی به شخصیت فیلمهای قبلی بنیاعتماد ساخته شده است و در آن بازیگرانی چون گلاب آدینه، صابر ابر، فرهاد اصلانی، بابک حمیدیان، نگار جواهریان، ریما رامینفر، حبیب رضایی، عاطفه رضوی، مهراوه شریفینیا، محمدرضا فروتن، شاهرخ فروتنیان، باران کوثری، پیمان معادی، فاطمه معتمدآریا، حسن معجونی، مهدی هاشمی و... ایفای نقش کردهاند.
بازیگرانی که عموما از بازیگران گزیده کار سینمای ایران هستند و بیشتر آنها در فیلمهای مستقل این سالهای سینمای ایران بازی کرده اند.
مهمترین ویژگی که فیلم قصه ها دارد این است که رخشان بنی اعتماد دریک ابتکار جالب پس از سال ها به سراغ آدم ها و شخصیت های فیلم های گذشته خود رفته است. شخصیت ها و آدم های فیلم هایی چون خارج از محدوده، روسری آبی، زیر پوست شهر، گیلانه، خون بازی و ... پس از سال ها بار دیگر به فیلم "قصه ها" آمده اند. درواقع می توان گفت "قصه ها" فیلمی درباره سرنوشت قهرمان های فیلم های بنی اعتماد پس از سال هاست. در قصه ها رخشان بنی اعتماد همچنان دلسوز و نگران آدم های فیلم های خود هست آدم هایی که از دل جامعه ایران آمده اند و بنی اعتماد همیشه و در طول سه دهه فیلمسازی در سینمای ایران نشان داده که به شدت دغدغه طرح مسائل اجتماعی را دارد.
در فیلم "قصه ها" حبیب رضایی در نقش یک مستند ساز است که روایتگر مشکلات کارگران است کار گرانی که مشکلات زندگی آنها را به ستوه آورده است. در جایی از فیلم ماموران حراست دوربین اورا می گیرند. در پایان فیلم حبیب رضایی یا همان مستند ساز فیلم در صحبت هایی می گوید که علی رغم همه مشکلاتی که در سر راه او به وجود آمده اما به این وضع عادت کرده وبه هیچ عنوان ناامید نیست. او که فیلمش را گرفته اند می گوید هیچ فیلمی هیچ وقت در هیچ کمدی باقی نمی ماند .این دیالوگ همان دیالوگ مشهوری است که رخشان بنی اعتماد در واکنش به عدم نمایش فیلمش در پردیس سینمایی قلهک و در یادداشت به یاد ماندنی اش به کاربرد یاددداشتی که بازتاب گسترده ای در رسانه ها و خبرگزاری ها و سایت های خبری داشت. خانم بنی اعتماد همچنین در جدیدترین مصاحبه مفصل خود با ماهنامه تجربه اگر چه گفته که با تلخی های بسیاری دراین سال ها مواجه شده اما به هیچ وجه ناامید نیست.
در همان بخش هایی از فیلم قصه ها که حبیب رضایی در نقش یک مستندساز در حال مصاحبه با کارگردان معترض است ناگهان وفتی یکی از ماموران حراست دوربین این مستند را می بیند ناگهان داد می زند دوربین. این دوربین را بگیرید! این صحنه از فیلم در نمایشی که با حضور تعدادی از کارگردانان مطرح ومنتقدان برگزار شد واکنش مثبت وتحسین آنان را در پی داشت. گویی این صحنه از فیلم استعاره ای است از همه مشکلاتی که مدیران و مسئولان با سینما و دوربین سینما داشته اند. مسئولانی که همیشه از دوربین ترسیده اند. شاید همین ترس باعث شده تا "قصه ها"باهمان وضعیت عجیب و غریبی که درباره پروانه نمایش فیلم ذکر شد مواجه شود.
رخشان بنی اعتماد که با فیلم هایی چون نرگس، روسری آبی، زیر پوست شهر، گیلانه، خون بازی و ... خالق مهمترین آثار تاریخ سینمای ایران است در فیلم "قصه ها" نیز همانند دیگر آثارش راوی صادقی برای وقایع تلخ روزگار ما بوده است.