چهارشنبه, 13 خرداد 1394 13:36

گزارش یک جشن: اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم شهر / اجرای "گروه آوازی تهران" موجب تحسین حاضران شد

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
گزارش یک جشن: اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم شهر / اجرای "گروه آوازی تهران" موجب تحسین حاضران شد گزارش یک جشن: اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم شهر / اجرای "گروه آوازی تهران" موجب تحسین حاضران شد

سی و یک نما -در واپسین ساعات شب نیمه شعبان (12 خرداد 1394) مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم شهر با استقبال گسترده مدیران و هنرمندان در برج میلاد تهران  با اجرای "امیرحسین مدرس" برگزار شد.

 

در ابتدا این مراسم "سیاوش حقیقی"  دبیر جشنواره متنی را  قرائت کرد که گزیده ای از آن را مرور می کنیم.

میلاد نجات جهان! موعود مردمان، معشوق مسلمانان، امام زمان و مکان، زمین و آسمان حضرت مهدی صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را به یکایک شما عاشقان و منتظران تبریک عرض کرده و حضورتان را در این نشست فرهنگی خوشامد می‌گویم.

پس از وقفه‌ای چند ساله در کار برگزاری جشنواره فیلم شهر، به همت و اراده شهردار فرهنگ مدار شهر تهران جناب آقای دکتر قالیباف عزم آن شد که این جشنواره با قدرت و در بهترین شکل احیا شود و بر اساس این تصمیم در تاریخ بیستم مرداد ماه 1393و سه حکم دبیر جشنواره با نظر مساعد و اطمینان به اینجانب توسط مدیریت وقت محترم و معزز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران حجت‌الاسلام و المسلمین جناب آقای شهاب مرادی صادر شد و پس از تحول در سازمان نیز این حکم توسط مدیریت جدید جناب آقای دکتر محمود صلاحی تایید و دبیر همچنان ابقا شده و در ادامه مسیر مورد حمایت همه جانبه ایشان قرار گرفت.

اطلاع‌رسانی‌ها، فراخوان‌های گوناگون، اعلام‌های رسانه‌ای، گفت‌وگوهای مطبوعاتی و غیره، همه و همه با شتاب مناسبی انجام شد تا جشنواره پربار و با شکوه شکل گیرد، اما پاسخی که از سوی هنرمندان و فیلمسازان ایرانی، از همه طیف‌ها و تفکرات مختلف سینما و فیلمسازان خارجی به طرف ما آمد به راستی باورنکردنی و شگفت‌انگیز بود

و بالاخره امشب حاصل هفته‌ها و ماه‌ها تلاش بی‌وقفه، تماس‌ها، ارتباط‌ها، آمد و شدها، بیدار خوابی‌های مکرر همکاران سخت‌کوش ما به انجام خواهد رسید و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر به سرانجام.

آقایان! پیروان، کارگزاران عزیز نظام مقدس‌مان، مدیران محترم و دلسوز، خدمتگزاران شریف و صدیق فرهنگ و جامعه، بانیان حرکت‌های مخلصانه و جهش‌های موثر هنری و سینمایی، چونان همین جشنواره به یاری و حمایت سینمای کشور برخیزید.

امروز در شرایط بحران‌ها و تحریم‌های خصمانه تحمیل شده بر این ملت بزرگ، تنور سینمای ما فقط با آتش غیرت فیلمسازانی چند که زندگیشان را در این مسیر داده‌اند، گرم مانده است. سینمای ما نیاز به نفس‌های تازه و ذهن‌های خلاق و جوانان خستگی‌نشناس دارد تا آوازه پیشرفت این ملت و حاصل و محصول انقلابمان را به گوش ملت‌های جهان برساند و پرچم پر افتخار پیام‌های آسمانی‌مان را بر بام جهان برافرازند و این ممکن نیست مگر به کمک و یاری مادی و معنوی شما بزرگان اداره کشور.

می‌دانیم و می‌دانید که سینما بر دو پایه استوار است: هنر و صنعت.

نیمه اول آن هنر و هنرمند در جای جای این خاک هنرخیز و این سرزمین هنرپرور به وفور در دسترس است و اگر چرخ‌های نیمه آن به لطف و مدد شما به حرکت درآید با اطمینان می‌گویم دلیلی برایش در سراسر گیتی نخواهد بود.

و شهرداری تهران یکی از بهترین و شایسته‌ترین و تواناترین نهادهایی است که می‌تواند در این میدان حامی فیلمسازان و دلگرمی هنرمندان باشد.

                Untitled.png

 در اولین بخش اهدای جوایز(بخش بین الملل ) به دلیل عدم حضور "مهرداد اسکوئی" ،امیر اسفندیاری، مدیر بخش بین‌الملل جشنواره بر روی صحنه حاضر شد و ضمن خوشامدگویی جوایز بخش بین‌الملل را به دو زبان فارسی و انگلیسی اهدا کرد.

پس از گزارش تصویری، اسفندیاری مجددا روی صحنه آمد و ضمن عذرخواهی اعلام کرد که به دلیل شتابی که در اجرای این بخش بوده  جایزه ویژه هیات داوران در بخش بلند فراموش شده است و سپس ضمن پوزش از این اتفاق جایزه این بخش را به "آتسوشی فوماهاشی" کارگردان «شکوفه‌های سرد» اهدا کرد. فوماهاشی پس از دریافت جایزه‌اش مورد تشویق طولانی مدت حاضران قرار گرفت.

در این مراسم  محمد باقر قالیباف شهردار تهران در سخنرانی خود گفت :ما نمی‌خواهیم بگویم که مکلفیم فقط زیبایی‌ها را نشان دهیم، چه بسا که گاهی نمایش بعضی نازیبایی‌ها برای شهروندان و مدیران مناسب باشد و باعث ارتقا کیفیت زندگی شود. مهم این است که هنرمندان در به تصویر کشیدن زشتی یا زیبایی، ما را به سمت پیشرفت و ارتقای کیفی رشد دهند.

محمد باقر قالیباف به همراه صلاحی و حقیقی از ابراهیم حاتمی‌کیا به سبب پرداختن در مجموعه آثار به موضوع شهر و اتفاقاتی که در شهر رخ می‌دهد، تقدیر کردند. ( ای کاش اشاره ای می شد به اینکه فیلمسازممتاز سینمای جنگ ما چه زمانی دغدغه موضوع شهری داشتند و در کدامیک از ساخته هایشان!!)

پس از پایان سخنان قالیباف مهمانان خارجی برای بازدید از برج میلاد سالن را ترک کردند.

بخش بعدی مراسم اهدای جوایز "سینمای ایران " بود که با معرفی هیات انتخاب و داوری فیلم‌های کوتاه داستانی آغاز شد.

در بخش اهدای جوایز فیلم‌های بلند سینمایی محمد احسانی مدیر شبکه یک سیما نیز هیات داوران را برای اهدای جوایز همراهی کرد.

"رویا افشار" بهترین بازیگرزن  فیلم‌های بلند ویدئویی نیز پس از گرفتن تندیس  گفت: "خیلی ممنون به خاطر وقت ویژه‌ای که به من دادید. فکر می‌کنم در میان این همه هنرمند انتخاب کار سختی برای هیات اوران بوده است. از اینکه مرا انتخاب کردید سپاسگزارم و برای همه روزهای خوب، امنیت و آرامش آرزو دارم"

پس از اهدای لوح تقدیر هیئت داوران به "حسین ملکی" بازیگر نقش حبیب آقا ، تندیس زرین بهترین بازیگر مرد در فیلم بلند ویدئویی با قدردانی از بازی خوب سجاد افشاریان در فیلم "حبیب آقا" ،به "شهاب حسینی" برای بازی در فیلم «تعبیر خواب» اهدا شد که به دلیل حضور سر صحنه فیلمبرداری در مراسم  نبود، اما نماینده ی او  با اشاره به کاراکتر کودک سرطانی فیلم، جایزه را از طرف شهاب حسینی آن را به کودکان سرطانی تقدیم کرد.

در بخشی از این مراسم «گروه آوازی تهران» به سرپرستی میلاد عمرانی به اجرای یک قطعه موسیقی بدون کلام و همچنین اجرای ترانه «تبریز در مه» (خواننده اصلی آن سالار عقیلی است) پرداختند که نحوه اجرای آنها (  اجرای موسیقی با تارهای صوتی و دهان) موجب تحسین و تشویق حاضران شد.

تندیس بهترین بازیگر زن به طور مشترک به مهتاب کرامتی برای بازی در فیلم «عصر یخبندان» و آهو خردمند برای بازی در فیلم «میهمان داریم» تعلق گرفت که آهو خردمند به دلیل سفرخارج از کشوردر مراسم حضور نداشت و منوچهر محمدی  جایزه‌اش را دریافت کرد.

وحید جلیلوند که تندیس بهترین کارگردانی را برای فیلم «چهارشنبه 19 اردیبهشت» گرفت نیز روی صحنه آمد و ضمن تشکر از حاضرین با همان صدای رسائی که همیشه مخاطب را جذب می کند گفت: "امشب دلم می‌خواست که برزو ارجمند برای گرفتن تندیس روی صحنه بیاید و مطمئن بودم در این صورت یادی از پدرش انوشیروان ارجمند هم می‌کرد. تقدیم به انوش ارجمند"

(بازی برزو ارجمند در این فیلم به راستی شایان تقدیر و تحسین است)

علی ملاقلی پور که جایزه ویژه دبیر جشنواره را دریافت کرد گفت: "امیدوارم کامتان همواره شیرین باشد، اما یک گله دارم از هیات داوران و آن اینکه هیچ یک از عوامل فیلم «قندون جهیزیه» را حتی لایق نامزدی در هیچ یک از بخش‌ها ندانستند؛ در حالی که موسیقی فیلم ما ساخته همین میلاد عمرانی و گروه آوازی تهران بود ولی هیات داوران هیچ نوآوری در آن مشاهده نکردند. برای این هیات داوران متاسفم و از دبیر جشنواره برای لطفی که به من داشتند سپاسگزارم"

امیرحسین مدرس پس از صحبت‌های ملاقلی‌پور گفت: "همان روحیه و ژن اعتراضی رسول ملاقلی‌پور در فرزندش هم هستیم. یادش گرامی باد"

از اتفاق های جالب توجه در این مراسم ، حضورمریلا زارعی و مازیار میری در کنار هم بود که پس از اختلافات و درگیری های گذشته به عنوان اعضای هیات داوران بخش فیلم‌های بلند سینمایی این جشنواره بودند و به نظر می رسید کدورت ها را کنار گذاشته اند.

برخی از حاضرین در این مراسم که استقبالی بسیار گرم تر از حضور در جشنواره بین المللی فیلم فجر داشتند عبارت بودند از : محمدباقر قالیباف، حجت الاسلام علوی،  محمد احسانی، حسین مسافر آستانه، علیرضا تابش، محمد خزاعی، سید رضا میرکریمی، پوران درخشنده ،محمدرضا عباسیان، مقصود جباری، یزدان عشیری، مسعود کیمیایی، مهتاب کرامتی، مریلا زارعی، مازیار میری، فرهاد اصلانی، امین تارخ، رسول صدرعاملی، مصطفی کیایی، حسین مهکام، حجت قاسم‌زاده اصل، سید محمود رضوی، سجاد افشاریان، امیر سمواتی، مجتبی راعی، شبنم مقدمی، الهام کردا، علیرضا رئیسیان، بهرام عظیمی، پرویز شهبازی، علیرضا امینی، منوچهر محمدی، منصور لشگری قوچانی، هاتف علیمردانی، سعید چنگیزیان، وحید جلیلوند، علی جلیلوند، محمدحسین لطیفی، برزو ارجمند، بهروز افخمی، مرجان شیرمحمدی، امیر آقایی، رویا افشار، گوهر خیراندیش لیلا زارع، شبنم مقدمی، یکتا ناصر، مرجان اشرفی‌زاده، شیرین یزدانبخش، تینا پاکروان، حمیدرضا آذرنگ، علی ملاقلی‌پور، داریوش بابائیان، آرش کمالی، میلاد کی‌مرام، ماه‌چهره خلیلی، حسین ملکی، سحر احمدپورو محمد حمزه‌ای بودند.

(لازم به ذکر است ،اسامی برگزیدگان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر در گزارشی جداگانه، ساعاتی پیش روی سایت سی و یک نما قرار گرفته است.)

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید