شنبه, 22 شهریور 1399 23:44

یک شب خوب برای سینمای ایران / برگزیدگان هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند / کودک کاری که ستاره شد

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
یک شب خوب برای سینمای ایران / برگزیدگان هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند / کودک کاری که ستاره شد یک شب خوب برای سینمای ایران / برگزیدگان هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند / کودک کاری که ستاره شد

سی و یک نما - اختتامیه جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۰ اولین جشنواره جهانی فیلم از زمان آغاز کرونا در حالی به‌ صورت فیزیکی برگزار شد که روح‌الله زمانی بازیگر «خورشید» جایزه بهترین بازیگر جوان را از آن خود کرد و فیلم «دشت خاموش» به‌عنوان بهترین فیلم بخش «افق‌ها» برگزیده شد.

 جشنواره فیلم ونیز 2020 پس از 11 روز، شنبه‌شب با معرفی برندگان بخش رسمی جشنواره به کار خود پایان داد.

مراسم فرش قرمز از ساعت ۲۰:۳۰ به وقت ایران آغاز شد و بیش از یک ساعت ادامه داشت. پس از آن مراسم اهدای جوایز نهایی از ساعت ۲۱:۳۰ آغاز شد.

 داوران بخش مسابقه بین‌الملل به ریاست کیت بلانشت بازیگر استرالیایی جایزه شیر طلایی بهترین فیلم را به فیلم آمریکایی "سرزمین آواره‌ها" به کارگردانی کلویی ژائو کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده چینی دادند.

فرانسیس مکدورمند بازیگر برنده اسکار در "سرزمین آواره‌ها" نقش فِرن، یک زن بیوه شصت و چند ساله را بازی می‌کند که وقتی در رکود مالی بزرگ اواخر دهه 2000 و اوایل دهه 2010، همه چیز خود را از دست می‌دهد، با یک ون از امپایر در نوادا راهی سفری جاده‌ای می‌شود و مثل یک آواره امروزی زندگی می‌کند.

ژائو فیلمنامه "سرزمین آواره‌ها" را بر مبنای کتاب "سرزمین آواره‌ها: آمریکای بازمانده در قرن بیست و یک" نوشته جسیکا برودر خبرنگار آمریکایی - که در 2017 منتشر شد - نوشت و کارگردانی کرد. دیوید استراترن، لیندا می، شارلین سوانکی و باب ولز از دیگر بازیگران این فیلم 108 دقیقه‌ای هستند که به‌جز جشنواره ونیز در جشنواره‌های فیلم تورنتو و نیویورک نیز روی پرده خواهد رفت. شرکت سرچ‌لایت پیکچرز فیلم را از چهارم دسامبر روانه سینماها می‌کند.

پس از اهدای جوایز، یک کنفرانس خبری برای اعضای هیات داوران به ریاست کیت بلانشت بازیگر استرالیایی و یک کنفرانس خبری برای فیلم‌های برنده برگزار شد.

در کنار «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی به نمایندگی از سینمای ایران دیگر فیلم‌هایی که در بخش رقابتی جشنواره ونیز حضور داشتند عبارتند از: مستند «شب» به کارگردان جیانفرانکو رزی سینماگر ایتالیایی، فیلم آمریکایی «دنیایی که در پیش است» ساخته مونا فست‌ولد، «در میان مردن» ساخته هلال بایداروف از آذربایجان، «نظم نو» ساخته میشل فرانکو مکزیکی، «رفقای عزیز!» ساخته آن دری کونچالوفسکی، فیلم هندی «مرید» به کارگردان چیتانا تامهانه، «کجا می‌روی، آیدا؟» اثر یاسمیلا ژبانیچ، «خواهران ماکالوسو» به کارگردان اما دانته، «عاشقان» ساخته نیکول گارسیا، «لیلا در حیفا» ساخته آموش گیتای، «و فردا تمام دنیا» ساخته جولیا وون هاینز، «زن یک جاسوس» ساخته کیوشی کوروساوا، «تکه‌هایی از یک زن» ساخته کورنل موندروشو، «خانم مارکس» ساخته سوزانا نیکیارلی، «پدرمان» اثر کلادیو نوچه، «دیگر هرگز برف نمی‌بارد» ساخته مالگورزاتا زوموفسکا و میکال انگلرت و «سرزمین آواره‌ها» ساخته کلویی ژائو.

دو فیلم «جنایت بی‌دقت» به کارگردانی شهرام مکری و «دشت خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی هم دو نماینده سینمای ایران در بخش «افق‌ها» این جشنواره بودند.

 

فهرست برندگان جشنواره فیلم ونیز 2020 به این شرح است:

بخش مسابقه بین‌الملل (ونیز 77)

شیر طلایی بهترین فیلم: "سرزمین آواره‌ها" (Nomadland) به کارگردانی کلویی ژائو (آمریکا)

جایزه بزرگ هیئت داوران: "نظم نوین" (Nuevo Orden) به کارگردانی میشل فرانکو (مکزیک/فرانسه)

شیر نقره‌ای بهترین کارگردان: کیوشی کوروساوا برای "همسر یک جاسوس" (Wife of a Spy) (ژاپن)

جایزه کوپا ولپی بهترین بازیگر مرد: پی‌یرفرانچسکو فاوینو برای "پدر ما" (Padrenostro) به کارگردانی کلاودیو نوچه (ایتالیا)

جایزه کوپا ولپی بهترین بازیگر زن: ونسا کربی برای "تکه‌های یک زن" (Pieces of a Woman) به کارگردانی کورنل موندروتسو (کانادا/مجارستان)

جایزه مارچلو ماسترویانی بهترین بازیگر مرد یا زن جوان جشنواره: روح‌الله زمانی برای "خورشید" (Sun Children) به کارگردانی مجید مجیدی (ایران)

جایزه بهترین فیلمنامه: چیتانیا تامهانه برای "مرید" (The Disciple) به کارگردانی خودش (هند)

جایزه ویژه هیئت داوران: "رفقای عزیز!" (Dear Comrades!) به کارگردانی آندری کونچالوفسکی (روسیه/فرانسه/آلمان)

بخش مسابقه افق‌ها:

بهترین فیلم: "دشت خاموش" (The Wasteland) به کارگردانی احمد بهرامی (ایران)

بهترین کارگردان: "Genus Pan" به کارگردانی لاو دیاز (فیلیپین)

جایزه ویژه هیئت داوران: "گوش کن" (Listen) به کارگردانی آنا روشا د سوزا (بریتانیا/پرتغال)

بهترین بازیگر مرد: یحیى محینی برای "مردی که پوست خود را فروخت" (The Man Who Sold His Skin) به کارگردانی کوثر بن هنیه (تونس/فرانسه/آلمان/بلژیک/سوئد)

بهترین بازیگر زن: میلیوره آتریچه برای "تماس زانکا" (Zanka Contact) به کارگردانی اسماعیل العراقی (فرانسه/مراکش/بلژیک)

بهترین فیلمنامه: پی‌یترو کاستلیتو برای "غارتگران" (I Predatori) به کارگردانی خودش (ایتالیا)

بهترین فیلم‌ کوتاه: "بین تو و معجزه" (Entre tú y Milagros) به کارگردانی ماریانا سافون (کلمبیا/آمریکا)

شیر آینده - جایزه لوییجی دی لورنتیس بهترین فیلم اول: "گوش کن" (Listen) به کارگردانی آنا روشا د سوزا (بریتانیا/پرتغال)

بخش واقعیت مجازی

بهترین واقعیت مجازی (VR): "جلاد در خانه" (The Hangman at Home) به کارگردانی میشل کرانو و یوری کرانو

بهترین تجربه واقعیت مجازی (VR): "پیدا کردن پاندورا ایکس" (Finding Pandora X) به کارگردانی کیرا بنزینگ

بهترین داستان واقعیت مجازی (VR): "کشتن یک سوپراستار" (Killing a Superstar) به کارگردانی فن فن

جوایز ویژه:

جایزه شیر طلایی یک عمر دستاورد: تیلدا سوئینتن بازیگر اسکاتلندی و آن هویی کارگردان هنگ کنگی

جایزه یک عمر دستاورد "افتخار فیلمساز ژژر لوکولتر": ابل فرارا کارگردان آمریکایی

برخی جوایز جنبی:

- جایزه فیپرشی (انجمن منتقدان بین‌المللی) - بهترین فیلم بخش مسابقه بین‌الملل: "مرید" (The Disciple) به کارگردانی چیتانیا تامهانه (هند)

- جایزه فیپرشی (انجمن منتقدان بین‌المللی) - بهترین فیلم بخش افق‌ها و بخش‌های موازی: "دشت خاموش" (The Wasteland) به کارگردانی احمد بهرامی (ایران)

- جایزه بزرگ هفته منتقدان فیلم بین‌المللی ونیز: "اشباح" (Ghosts) به کارگردانی آزرا دنیز اوکیای (ترکیه/قطر)

- جایزه SIGNIS (انجمن جهانی کاتولیک): "کجا می‌روی، آیدا؟" (Quo vadis, Aida?) به کارگردانی یاسمیلا ژبانیچ (بوسنی و هرزگوین/اتریش/رومانی/هلند/آلمان/لهستان/فرانسه)

تقدیر: "سرزمین آواره‌ها" (Nomadland) به کارگردانی کلویی ژائو (آمریکا)

  • جایزه سینماهای اروپا: "آبادی" (Oasis) به کارگردانی ایوان ایکیچ (صربستان/اسلوونی/هلند/بوسنی و هرزگوین)
  • جایزه لانترنا ماجیکا (انجمن ملی سی.جی.اس): "خورشید" (Sun Children) به کارگردانی مجید مجیدی (ایران)

 

 روح‌الله زمانی بازیگر نوجوان «خورشید» که به دلیل مثبت شدن تست کرونا از همراهی عوامل این فیلم در اختتامیه ونیز بازماند هم در قالب یک پیام ویدئویی گفت: تشکر ویژه دارم از آقای آلبرتو باربرا و خانم آن جلا و رئیس هیأت داوران خانم کیت بلانشت. همچنین از آقای مجیدی تشکر ویژه می‌کنم که مسیر زندگی من را به کلی تغییر داد. من بچه‌ای هستم که از دل کودکان کار بیرون آمده‌ام و امیدوارم روزی برسد که هیچ کودک کاری در جهان نباشد و تمام امکانات پیش روی‌شان باشد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید