لارس فون تریر به نیلس تورسن خبرنگار روزنامه دانمارکی "پولیتیکن" گفت: نمیدانم آیا میتوانم فیلمهای بیشتری بسازم و این من را نگران میکند. من 58 ساله شدهام و این سنی است که معمولا آدمها میخواهند ادامه کار را به دیگران واگذار کنند.
فون تریر توضیح داد که تقریبا فیلمنامه تمام کارهایش را تحت تاثیر الکل یا مواد مخدر نوشته است و این کار را انجام میداد تا بتواند وارد "یک دنیای موازی" شود که ایدهها در آن شکل بگیرند. به گفته خودش از این میترسید که در حالت عادی فیلمهای "گند" بسازد.
فیلمنامه "داگویل" (2003) که برنده دو جایزه از جوایز فیلم اروپا شد، در 12 روز نوشته شد، در حالی که نوشتن فیلمنامه فیلم آخرش "Nymphomaniac" – تنها فیلمنامهای که در حالت هوشیاری نوشت – 18 ماه زمان برد.
فون تریر گفت: قطعا، دنیای موازی هزینههای خاص خود را دارد، اما برای من نتایج خیلی خوبی داشت، درست مثل تمام هنرمندانی که احترام زیادی برای آن قائلم.
او گفت الکل یا مواد مخدر را به هیچکس توصیه نمیکند، اما از اینکه در روند کار خلاقانه از آن استفاده کرد متاسف نیست.
فون تریر سال 2011 پس از آنکه پلیس دانمارک از او درمورد اتهامات مقامات قضایی فرانسوی بازجویی کرد، تصمیم گرفت دیگر مصاحبه نکند.
مقامات قضایی شهر ساحلی گراس در فرنچ ریوییرا، محل برگزاری جشنواره کن، اوت آن سال فون تریر را به خاطر سخنان جنجالیاش در جشنواره فیلم کن و ابراز همدردی با آدولف هیتلر رهبر نازیها رسما به "توجیه جنایات جنگی" متهم کردند که در صورت اثبات مجازات آن تا پنج سال زندان بود.
ماجرا از آنجا آغاز شد که فون تریر ماه مه آن سال در نشست مطبوعاتی فیلم "ملانکولیا" در جشنواره کن، گفت: واقعا میخواستم یهودی باشم، بعد متوجه شدم عملا یک نازی هستم... من هیتلر را درک میکنم. او قطعا اشتباهاتی داشت، اما میتوانم او را در روزهای آخر در حالی تصور کنم که در پناهگاه زیرزمینیاش نشسته و ... چطور این جمله را تمام کنم؟ باشه، من یک نازی هستم.
به دنبال این اظهارات برگزارکنندگان جشنواره کن بیانیهای در تقبیح سخنان فون تریر صادر کردند و او را "عنصر نامطلوب" خواندند.
در این بیانیه آمده بود: هیئت مدیره جشنواره عمیقا از اینکه لارس فون تریر از جلسه بحث و تبادل نظر برای بیان سخنانی غیرقابلقبول، تحملناپذیر و مغایر با ایدهآلهای جشنواره درمورد انسانیت و بلندنظری استفاده کرد، متاسف است.
با وجود اخراج فون تریر از کن، فیلم "ملانکولیا" همچنان در بخش مسابقه کن باقی ماند و کرستن دانست به خاطر آن برنده جایزه بهترین بازیگر زن شد. فون تریر سال 2000 با "رقصنده در تاریکی" نخل طلای کن را دریافت کرده بود.
فون تریر پیش از اخراج از کن در بیانیهای عذرخواهی کرد، اما بعد عذرخواهی خود را پس گرفت.
او که اساسا فیلمسازی کمحرف است بعد از این اتفاقات از موضع خود عقبنشینی نکرد و چند مصاحبه دیگر انجام داد. فون تریر پیش از اکران "ملانکولیا" در آلمان هم که از این هفته آغاز شد، تقریبا با تمام مجلهها و روزنامههای مطرح این کشور گفتوگو کرد.
اما پس از آنکه پلیس دانمارک فون تریر را به خاطر سخنان جنجالیاش مورد بازجویی قرار داد، او پنجم اکتبر 2011 بیانیهای صادر کرد و گفت: به خاطر اتهامات جدی وارد شده به خودم و از آنجا که نمیتوانم دیدگاههای خود را بدون ابهام بیان کنم، تصمیم گرفتم از امروز به بعد از سخنرانی عمومی و انجام گفتوگو خودداری کنم و روی فیلمهایم متمرکز شوم.
فون تریر سپس کار روی فیلم "Nymphomaniac" را آغاز کرد که در دو قسمت به نمایش درآمد و قسمت دوم آن نامزد دریافت جایزه فیلم اروپاست.
او در این مدت با هیچجا مصاحبه نکرد. فون تریر تنها اکتبر امسال پس از آنکه در جشنواره بینالمللی فیلم و تلویزیون کلن تقدیر شد، گفت: من سه سال است در هیچ جای عمومی حرف نزدهام. پس فقط چند کلمه آماده کردهام: "خیلی ممنونم."