پنج شنبه, 03 خرداد 1403 12:45

کیت بلانشت و لباس جنجالی او روی فرش قرمز کن که نمادِ پرچم فلسطین بود / وقتی همه خواب بودند

نوشته شده توسط سی و یک نما
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
کیت بلانشت و لباس جنجالی او روی فرش قرمز کن که نمادِ پرچم فلسطین بود / وقتی همه خواب بودند کیت بلانشت و لباس جنجالی او روی فرش قرمز کن که نمادِ پرچم فلسطین بود / وقتی همه خواب بودند سی و یک نما

سی و یک نما - در دورانی که جهان معترض به نسل‌کشی در غزه است و بی‌اعتنایی به این اتفاق تلخ تاریخی در جشنواره ‌ی سراسر سیاسی کن موجب شگفتی است، کیت بلانشت بازیگر توانمند سینما واکنشی هوشمندانه و متفاوت روی فرش قرمز کن ۲۰۲۴ نشان داده که گرچه کَن سعی میکرد از روی آن عبور کند اما ازحضور کیت بلانشت در روز سه‌شنبه با فرش قرمز اکران فیلم ناموفق "کارآموز" علی عباسی (که باور کرده بود موفقیت "عنکبوت مقدس" در کن چیزی جز یک بازی سیاسی است) تا امروز، بازتاب‌ها به این اتفاق در آستانه‌ی به رسمیت شناختن کشور فلسطین و از طرفی صادرشدن حکم علیه نتانیاهو بیشتر شده است.

بلانشت یکی از چهره‌های امضاءکننده نامه‌ای سرگشاده به جو بایدن در ماه اکتبر بود که خواستار آتش‌بس در غزه شدند.

وی یک ماه بعد به پارلمان اروپا نوشت:

«من سوری نیستم. اوکراینی نیستم. یمنی نیستم. افغانی نیستم. اهل جنوب سودان نیستم. اسرائیلی یا فلسطینی نیستم. سیاستمدار نیستم. حتی کارشناس نیستم. اما یک شاهد هستم. و با شاهد بودن بهای جنگ، خشونت و آزار، بازدید از پناه‌جویان در سراسر دنیا، نمی‌توانم رویگردان باشم.»

کیت بلانشت حرفهٔ بازیگری‌اش را پس از فارغ‌التحصیلی از انستیتوی ملی هنر دراماتیک در تئاتر استرالیا آغاز کرد. او در سال ۱۹۹۲ با نمایش الکترا و در سال ۱۹۹۴ با نمایش هملت به روی صحنه رفت. بلانشت برای به تصویر کشیدن الیزابت یکم در درام الیزابت (۱۹۹۸)، که برای آن برندهٔ جایزهٔ بهترین بازیگر زن از گلدن گلوب و بفتا شد، مورد توجه عموم قرار گرفت و نامزد دریافت جایزهٔ اسکار شد. به تصویر کشیدن کاترین هپبورن در درام زندگی‌نامه‌ای هوانورد (۲۰۰۴) برای او جایزهٔ اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به همراه داشت و سپس برای بازی در نقش زنی نابسامان در کمدی-درام جاسمین غمگین (۲۰۱۳) جایزهٔ اسکار بهترین بازیگر زن را کسب کرد. او برای بازی در یادداشت‌هایی بر یک رسوایی (۲۰۰۶)، الیزابت: دوران طلایی (۲۰۰۷)، من آنجا نیستم (۲۰۰۷)، کارول (۲۰۱۵) و تار (۲۰۲۲) نیز نامزد دریافت جایزهٔ اسکار شد.

پرفروش‌ترین فیلم‌های بلانشت سه‌گانهٔ ارباب حلقه‌ها (۲۰۰۱–۲۰۰۳)، سه‌گانهٔ هابیت (۲۰۱۲–۲۰۱۴)، مورد عجیب بنجامین باتن (۲۰۰۸)، ایندیانا جونز و قلمرو جمجمه بلورین (۲۰۰۸)، سیندرلا (۲۰۱۵)، ثور: رگنراک (۲۰۱۷) و هشت یار اوشن (۲۰۱۸) هستند. او در بیش از ۲۰ نمایش تئاتر ایفای نقش کرده‌است. از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳، او و همسرش، اندرو آپتون مقام مدیران هنری شرکت تئاتر سیدنی را به عهده داشتند. برخی از نقش‌های تئاتری او در این دوره احیای نمایش‌های اتوبوسی به نام هوس، دایی وانیا و کلفت‌ها بود. او نخستین حضور خود در برادوی را در سال ۲۰۱۷ با نمایش پلاتونوف تجربه کرد که برایش نامزد دریافت جایزهٔ تونی شد. بلانشت در سال ۲۰۲۰ برای بازی در مجموعهٔ تلویزیونی خانم آمریکا نامزد دریافت جایزهٔ امی ساعات پربیننده شد.

دولت استرالیا در سال ۲۰۰۱ مدال صد ساله را به بلانشت اعطا کرد و در سال ۲۰۱۷ به مقام نشان استرالیا منصوب شد. او در سال ۲۰۱۲ از سوی دولت فرانسه نشان شوالیه هنر و ادبیات را دریافت کرد. به بلانشت مدرک دکتری عالی ادبیات از دانشگاه نیو ساوت ولز، دانشگاه سیدنی و دانشگاه مک‌کواری اعطا شده‌است. او در سال ۲۰۱۵ از سوی موزه هنر مدرن مورد تقدیر قرار گرفت و فلوشیپ مؤسسه فیلم بریتانیا را دریافت کرد. مجلهٔ تایم در سال ۲۰۰۷ بلانشت را یکی از ۱۰۰ فرد تأثیرگذار جهان نامید و در سال ۲۰۱۸، نام او در رتبه‌بندی بازیگران زن با بیشترین دستمزد در جهان قرار گرفت.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید