جمعه, 20 شهریور 1394 13:15

فهرست اسکار فیلم خارجی‌زبان با شش فیلم دیگر تکمیل تر شد / "آدمکش" تایوانی وارد اسکار شد

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(2 رای‌ها)
فهرست اسکار فیلم خارجی‌زبان با شش فیلم دیگر تکمیل تر شد / "آدمکش" تایوانی وارد اسکار شد فهرست اسکار فیلم خارجی‌زبان با شش فیلم دیگر تکمیل تر شد / "آدمکش" تایوانی وارد اسکار شد

سی و یک نما- فیلم ˝آدمکش˝ ساخته هو سیائو-سین کارگردان صاحب سبک تایوانی نمایندگی این کشور را در بخش فیلم خارجی‌زبان هشتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار بر عهده دارد.

در چند روز اخیر شش کشور دیگر نمایندگان خود را برای رقابت در جوایز اسکار 2016 معرفی کردند که تایوان، کوزوو، برزیل، شیلی، ایسلند و اردن این کشورها هستند.

آدمکش از تایوان

به گزارش ورایتی، فیلم رزمی "آدمکش" (The Assassin) به کارگردانی هو سیائو-سین نماینده این کشور است. "آدمکش" ماه مه پیش یکی از 19 فیلمی بود که در بخش مسابقه اصلی جشنواره کن بخت دریافت جایزه نخل طلا را داشت و در نهایت سیائو-سین جایزه بهترین کارگردان را برد.

TheAssassinCannes.jpg

وزارت فرهنگ تایوان در بیانیه‌ای گفت: "فیلم "آدمکش" انتخاب شد، برای اینکه جنبه تکنیکی فیلم به نقطه اوج رسیده است. فیلم از طریق فیلمبرداری، نورپردازی، طراحی هنری و قالب شخصیت، یک حال و هوای کلاسیک و نگاهی انسانی را منتقل می‌کند. هو سیائو-سین از تکنیک‌های مشابه استفاده می‌کند، اما "آدمکش" بلندپروازی قوی او برای خلق یک زبان سینمایی و سبک جدید را نشان می‌دهد."

"آدمکش" یک فیلم اکشن عادی نیست. سیائو-سین که با فیلم‌هایی زیبا و ظریف چون "زمان زیستن و زمان مردن" و "گل‌های شانگهای" شهرت دارد، این بار داستان یک آدمکش اسرارآمیز در چین قرن نهم میلادی را روی یک پالت رنگ‌آمیزی کرده است؛ جایی که زنی جوان در کودکی از یک ژنرال دارای نشان افتخار، ربوده شده و توسط یک راهبه بزرگ می‌شود.

او آموزش می‌بیند که یک رزمی‌کار ماهر و یک آدمکش استثنایی باشد. داستان زمانی روی می‌دهد که حکومت مرکزی توسط قلمروهای شورشی با چالش روبرو شده است. در این بین، زن اسرارآمیزِ سیاه‌پوش بعد از 13 سال تبعید، به زادگاه خود فرستاده می‌شود تا یک نفر را به قتل برساند، اما آدمکش به هدف خود دل می‌بازد و...

"آدمکش" فیلمی اکشن است که در آن سکون بیش از کنش نمود دارد؛ مجموعه‌ای از صحنه‌های معرکه که در لحظه‌های خشونتِ کاملاً کنترل‌شده، پراکنده شده‌اند.

سیائو-سین در جشنواره کن به خبرنگاران گفت: فیلم‌های کونگ فویی زیادی دیده‌ام و بخصوص از فیلم‌های ژاپنی خوشم می‌آید، فیلم‌هایی با حضور سامورایی‌ها، برای اینکه در آن‌ها نبردها بسیار واقع‌گرایانه هستند.

او افزود: فیلم‌های رزمی ژاپنی حقه‌های زیادی ندارند... می‌خواستم همان رئالیسم را به تصویر بکشم. می‌خواستم همان انرژی و قدرت را بیان کنم.

تعدادی از تماشاگران که با مقطع حکومت سلسله تانگ (907-618 بعد از میلاد) و ادبیات آن ناآشنا هستند، به سختی توانستند داستان "آدمکش" را دنبال کنند، اما منتقدان، زیبایی فیلم و کنترل سیائو-سین بر کار را که مشخصه اوست، تحسین کردند. منتقد ورایتی نوشت: شاید بتوان گفت که "آدمکش" در هر نما، زیباترین فیلمی است که سیائو-سین تاکنون ساخته است.

سیائو-سین 68 ساله بیش از 25 سال قصد داشت این پروژه را مقابل دوربین ببرد. در نهایت تولید "آدمکش" از سال 2010 آغاز و به دفعات متوقف شد. فیلم با بودجه‌ای حدود 15 میلیون دلار ساخته شده است.

"آدمکش" اولین فیلم بلند داستانی سیائو-سین بعد از هفت سال است. او در 1989 با فیلم "شهر اندوه"‌ برنده جایزه شیر طلای جشنواره فیلم ونیز شد. "تابستانی نزد پدربزرگ"، "استاد خیمه‌شب‌بازی" و "خداحافظ جنوب، خداحافظ" از دیگر ساخته‌های اوست.

"آدمکش" در جشنواره‌های فیلم تورنتو و نیویورک به نمایش درمی‌آید و از 16 اکتبر در ایالات متحده اکران می‌شود.

معرفی نمایندگان کوزوو، برزیل، شیلی، ایسلند و اردن

بابا از کوزو

فیلم "بابا" (Babai) به کارگردانی ویسار مورینا فیلمساز اهل کوزو که در آلمان زندگی می‌کند، نماینده کوزوو در اسکار خواهد بود. اولین فیلم مورینا برای اولین بار در سطح بین‌المللی ژوئیه پیش در پنجاهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری در جمهوری چک روی پرده رفت و جایزه بهترین کارگردان را برد.

Babai.jpg

این فیلم که تولید مشترک آلمان، مقدونیه، کوزوو و فرانسه است، در سی و سومین جشنواره فیلم مونیخ نیز برنده سه جایزه شامل جوایز بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد (آستریت کاباشی و وال مالوکو) شد.

"بابا" درباره پسری 10 ساله به نام نوری و پدرش گزیم است که در دهه 1990 در دوران حکومت میلوسوویچ سیگارفروش هستند. پدر راهی پیدا کرده است که به طور غیرقانونی به آلمان مهاجرت کند و پسرش هر کاری انجام می‌دهد که بتواند با او باشد.

مادر دوم از برزیل

فیلم "مادر دوم" (The Second Mother) به کارگردانی آنا مولایخچ به نمایندگی از برزیل به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شد.

این فیلم اولین بار در دنیا سال گذشته در جشنواره ساندنس در بخش مسابقه فیلم‌های داستانی سینمای جهان نمایش داده شد و هژینا کازه و کامیلا ماردیلا جایزه بازیگری را دریافت کردند. "مادر دوم" سپس در بخش پانوراما شصت و پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم برلین روی پرده رفت و جایزه سینماهای هنری (CICAE) و جایزه تماشاگران پانوراما را در بخش فیلم داستانی برلیناله به دست آورد.

The_Second_Mother.jpg

فیلم درباره خدمتکاری (با بازی کازه) است که با کارفرما‌هایش، باربارا و کارلوس، در سائو پائولو زندگی می‌کند و وظیفه انجام کارهای روزمره خانه از جمله پخت و پز، نظافت و تمیزکاری و همچنین نگهداری از فابینوی نوجوان را از زمانی که پسربچه‌ای بیش نبود بر عهده دارد. اگرچه باربارا فابینو را به دنیا آورده، اما این وال است که نقش مادری حقیقی را در زندگی او بازی می‌کند. او که 13 سال در خدمت خانواده فابینو بوده است، به لحاظ مالی دغدغه‌ای ندارد، اما عذاب وجدان ناشی از‌‌ رها کردن دخترش جسیکا در شهری واقع در شمال برزیل ر‌هایش نمی‌کند. جسیکا (با بازی ماردیلا) که به دست اقوام و آشنایانش بزرگ شده، قرار است در امتحان ورودی کالج شرکت کند و به همین دلیل به سائو پائولو می‌آید تا بعد از بیش از یک دهه با مادر واقعی‌اش رو‌به‌رو شود و...

کلوب از شیلی

"کلوب" (The Club) به کارگردانی پابلو لارین نماینده شیلی در بخش فیلم خارجی‌زبان است. این فیلم فوریه پیش در بخش مسابقه اصلی شصت و پنجمین جشنواره برلین روی پرده رفت و جایزه بزرگ هیئت‌داوران را که از آن به عنوان جایزه دوم برلیناله یاد می‌شود، از آن خود کرد.

larrain.jpg

"کلوب" درباره چهار کشیش کاتولیک مغضوب است که در یک شهر کوچک ساحلی در شیلی با هم زندگی می‌کنند و می‌کوشند گناهان خود را پاک کنند. با آمدن یک همراه مغضوب دیگر آرامش این چهار نفر به هم می‌ریزد. "نه"، فیلم قبلی لارین با بازی گائل گارسیا برنال سال 2012 در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره کن برنده جایزه شد و بعداً نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان شد.

قوچ ها از ایسلند

ایسلند فیلم "قوچ‌ها" (Rams) به کارگردانی گریمور هاکونارسون را به نمایندگی از خود به آکادمی معرفی کرد. این فیلم درباره دو برادر است که 40 سال است با هم صحبت نکرده‌اند و کنار هم در دره‌ای دورافتاده در ایسلند در کار پرورش گوسفند و قوچ هستند. وقتی کل دره دچار یک بیماری مرگبار می‌شود، دو برادر برای نجات گوسفندان عزیز خود دوباره به هم می‌پیوندند.

Rams.jpg

این فیلم ماه مه پیش در جشنواره فیلم کن جایزه اصلی بخش نوعی نگاه را برد. "قوچ‌ها" که تولید مشترک ایسلند، دانمارک، نروژ و لهستان است، به بیش از 40 کشور فروخته شده است. فیلم در جشنواره کارلووی واری نمایش داده شد و در جشنواره‌های تلوراید و تورنتو نیز روی پرده می‌رود.

"قوچ‌ها" نامزد جایزه لوکس پارلمان اروپا بود و یکی از 52 فیلمی است در فهرست جوایز فیلم اروپا قرار دارد. این فیلم دومین فیلم بلند داستانی هاکونارسون پس از "سامرلند" در 2010 است.

نروژ تاکنون دو بار نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان شده است: "فرزندان طبیعت" به کارگردانی فریدریک تور فریدریکسون در 1992 و "آخرین مزرعه" به کارگردانی رونار رونارسون در 2006.

ذیب از اردن

درام تاریخی "ذیب" (Theeb) به کارگردانی ناجی ابو نوار نماینده اردن در اسکار است. اولین فیلم بلند داستانی ابو نوار تولید مشترک اردن، امارات متحده عربی، قطر و بریتانیاست. این فیلم سال گذشته در بخش افق‌های جشنواره ونیز جایزه بهترین کارگردان را برد و بعداً در پنجاه و هشتمین جشنواره فیلم لندن تقدیر شد.

Theeb.jpg

داستان فیلم در 1916 روی می‌دهد و درباره دو برادر دوقلوی یتیم است که در جنگ جهانی اول همزمان با شورش اعراب بر ضد امپراتوری عثمانی راهی سفری خطرناک در سرتاسر صحرا می‌شوند.

اتریش، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، چین، کرواسی، جمهوری دومینیکن، فنلاند، آلمان، یونان، گواتمالا، مجارستان، عراق، ژاپن، قزاقستان، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، فلسطین، پاناما، پاراگوئه، پرتغال، رومانی، صربستان، کره جنوبی، سوئد، سوییس و ونزوئلا دیگر کشورهایی هستند که تاکنون نمایندگان خود در اسکار را معرفی کرده‌اند.

مهلت معرفی فیلم‌ها به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی برای حضور در بخش اسکار فیلم خارجی‌زبان 1 اکتبر (9 مهر) به پایان می‌رسد. فیلم‌هایی می‌توانند در این بخش رقابت کنند که در فاصله 1 اکتبر 2014 تا 30 سپتامبر 2015 در کشور معرفی‌کننده اکران عمومی شده باشند.

پس از پایان مهلت معرفی فیلم‌های خارجی‌زبان به آکادمی، ابتدا 9 فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا می‌کنند و در نهایت پنج فیلم به عنوان نامزدهای نهایی این بخش معرفی می‌شوند که اسامی آن‌ها 14 ژانویه (24 دی) همراه نامزدهای دیگر بخش‌های جوایز اسکار اعلام خواهد شد.

هشتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار 28 فوریه 2016 (بامداد دوشنبه 10 اسفند به ‌وقت ایران) در دالبی تیه‌تر در هالیوود برگزار می‌شود.

سال گذشته 83 کشور نمایندگان خود را به آکادمی معرفی کردند که یک رکورد جدید در تاریخ جوایز آکادمی بود. فیلم لهستانی "ایدا" به کارگردانی پاول پاولیکوفسکی برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان شد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید